Uygun fiyat ve hızlı teslimat garantisiyle çalışan firmamız Antalya’nın dört bir yanına hizmet vermektedir.

+90 (242) 228 55 59 +90 (531) 792 91 23 bilgi@evinizneisterse.com

Atatürk Bulvarı Öğretmenevleri Mahallesi Öğretmenler Caddesi Süleyman Abay Apt.5B PK:07070 Konyaaltı/Antalya

Bebek Odası Nasıl Yerleştirilmeli?

AnasayfaBlogBebek Odası Nasıl Yerleştirilmeli?

Bebek Odası Nasıl Yerleştirilmeli?

Bebek odası  dekorasyon  konusunda genelde ebeveynlerin zevkleri göz önünde bulundurulmaktadır.
Fakat yine de son zamanlarda artan bebek eşyaları ve mobilyaları ile birlikte bebek odasında yerleştirilmesi gereken araç gereç ve eşyalarda artış görülmüştür.

Peki, bebek odasında  yerleştirilmesi nasıl olmalı?

1. Özellikle beşiğin üstünde herhangi bir raf veya ağır süs eşyaları bulunmayacak şekilde bebek odası yerleştirilmesine  özen gösterilmeli, bu tür eşyalar beşiğin üzerine konulduğunda bebeğin üzerine bu eşyalarının düşmeleri göz önünde bulundurulması gerektiği bilinmelidir.

2.Yine aydınlatıcılar olarak  bebeğin gözünü fazla yormayacak aydınlatıcılar seçilmelidir. Özellikle tavadan veya duvara yansıtılabilen ışıklandırmalar son dönemlerde yine en çok tercih edilenler arasında yer almaktadır.

Bebek odasında alt açma ünitesi olmalı mı? 

Bebek odasında alt açma ünitesi annelere pratiklik açısından büyük bir katkı sağlamakta ve genelde alt açma ünitesi beşiklerin hemen başında yerleştirilmektedir. Hatta genelde beşik ile birleşik alt açma üniteleri de vardır.

Emzirme koltuğu nereye yerleştirilmeli? 

Emzirme koltuğu genelde yine beşiğin hemen yan tarafında köşeye yerleştirilmektedir. Böylece annenin emzirirken kucağında uyuyan bebeğini beşiğe yerleştirilmesinde kolaylık olmasını sağlayacaktır.

Kitaplık nereye yerleştirilmeli?

Annelerin bebeklerine masal okumaları masal kitaplarının yerleştirilmesi için gerekli olan kitaplık, emzirme koltuğunun hemen yanına monte edilmelidir. Böylece kucağındaki bebeğine masal okumak isteyen annenin kitaplara erişimi daha kolay olmaktadır.

Yine gardırop beşin üzerine düşebilecek bir yere değil  kapı girişine koyulmalıdır. Bebeğinizin kirlenmiş kıyafetlerini atacağınız kirli sepetini de hemen yanında yerleştirebilirsiniz.
Bebek kirli bezlerinin atılacağı çöp tenekesini de odaya koyabilirsiniz fakat koku yapacağından banyoya koymanız daha iyi olacaktır.

Bebeğinizin odasının bir duvarını hastanede çektirdiğiniz ya da doğumda çektirdiğiniz resimleri asmanız için kullanılabilir. Odanın rengine uygun çerçeveler alıp çift taraflı bantlarla duvara yapıştırma sağlayabilirsiniz. Ayrıca çerçeveler için ayırmış olduğunuz duvara, yine bebeğinizin  ilk doğduğu zamanki boy, kilo bilgileri ve ayak izinin yer aldığı kağıdı çerçevelettirip buraya asabilirsiniz.

Yine hastane odası süslemelerinde yer alan kapı süsü de bebeğinizin odasının kapısına asılabilir.

Bebek odasında halı kullanımı genelde beyaz tonlarda olmaktadır. Bazı anne ve babalar ise halıdan çok oyun matları kullanımına daha çok önem vermektedir. Halı kullanımı bebeklerde alerjik durumu yaratabilmesinden dolayı tercih edilen oyun matları ilerleyen aylarda gelişimi açısından olumlu katkı sağlamakta ve daha kaliteli zaman geçirmesine yardımcı olmaktadır.

Bebek odasındaki gardıroba bebeğinizin eşyalarına kolay erişmeniz ve düzenli olması için, zıbınların tulumların veya pijamalarını çeşitli düzenleyicilerle daha erişilebilir hale getirebilirsiniz. Ayrıca düzen açısından da bu yöntem en çok kullanılan yöntemler arasındadır.

Bebek odasında yer alacak şifonyerde yine bebek eşyalarının, bebek bezlerinin depolanmasında çok  önemli bir yere sahip olduğu için tercih edilebilecek bir eşya olup yine beşiğin karşısına yerleşimi sağlanabilir.

Bir Yorum Bırakın

Open chat